Черкащанин організував у Вінниці підпільний горілчаний цех

Черкащанин організував у Вінниці підпільний горілчаний цех

Вироком Жашківського районного суду Черкаської області до кримінальної відповідальності притягнутий громадянин України, який організував підпільний цех фальсифікату лікеро-горілчаної продукції . Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі СБУ.

У березні 2012 року співробітники СБ України у Вінницькій області ліквідували підпільний цех з масового виготовлення фальсифікованої алкогольної продукції. Спритники робили контрафакт шести відомих вітчизняних торговельних марок. Підпільний цех мав сучасне обладнанням , що забезпечувало можливість масового виробництва.

За добу виготовлялося понад 10 тисяч пляшок горілки. Технологічний процес тривав 2-3 тижні, після чого цеховики щоразу демонтували обладнання і, замітаючи сліди, переїжджали на нове місце. Для підпільного виробництва використовували приміщення колишніх зернових складів у Вінницькій та Черкаській областях. Виготовлену контрафактну продукцію вивозили з цехів і дрібним оптом реалізовували у торговельних точках кількох областей.

У результаті спецоперації правоохоронці затримали шістьох осіб, у тому числі й організатора – 46-річного жителя Черкаської області. Виявлено промислове обладнання, вилучено близько 160 тисяч фальшивих акцизних марок, 5 тонн спирту, 600 ящиків готової продукції і майже 40 тисяч підготовлених пляшок.

Згідно з висновками експертів державного експертно-криміналістичного центру та судово-медичної експертизи, вилучена спиртова суміш і готова продукція не відповідають вимогам ГОСТ і при вживанні можуть становити загрозу життю і здоров\’ю людини.

Вироком суду організатора підпільного виробництва визнаний винним за ч.2 , 3 ст.204 (незаконне виготовлення , зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України . Йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років з випробувальним терміном 3 роки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x