Сутичка між учасниками євромайдану і міліцією у Черкасах викликала активне обговорення

Сутичка між учасниками євромайдану і міліцією у Черкасах викликала активне обговорення

Сутичка між учасниками масового опозиційного заходу на підтримку євроінтеграції, які намагалися ввечері 22 листопада встановити на Соборній площі Черкас намет, і міліцією, викликала активне обговорення у соціальних мережах та ЗМІ.
Про це повідомляє кореспондент ІА «Прочерк».

Як повідомляють у СГЗ УМВС України в області, намет було прибрано після усного попередження його власників про те, що вони «своїми діями порушують благоустрій міста». Щодо громадянина, що встановив намет, працівники міліції склали адміністративні матеріали за ст. 152 КУпАП. Учасники несанкціонованої акції мали на меті встановити ще додатково два намети, після чого місце, де стояв намет, було оточено працівниками міліції. Пізніше на площу прибула ще група осіб, яка розпочала галасувати та штовхатися, чим створила безлад на Соборній площі. Під час проведення акції ніхто з її учасників працівниками міліції не затримувався.
Цю заяву правоохоронців опозиціонери назвали «відвертою брехнею».
«Перед початком акції ми подали повідомлення про її проведення телеграмою, про що міліція знала і претензій не мала. Намет ми встановили лише один, більше не мали і встановлювати не збиралися, – повідомила від імені організаторів євромайдану Таїсія Плахута. – Працівники МВС апелювали до ст.152 КУПаПу «Порушення правил благоустрою міста», при цьому самих правил не показували і процитувати теж не могли. Так як ми знаємо, що розміщення наметів не заборонено для мирних зібрань, намет прибирати не погодилися… Намет було не демонтовано, а розтрощено співробітниками міліції (у деяких ми попередньо дивилися посвідчення) – дуги зламано, тент порвано.»
Опозиціонери планують оскаржувати дії співробітників міліції в суді.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x