26 листопада – Всесвітній день інформації

26 листопада – Всесвітній день інформації

Інформація, в широкому сенсі, — відомості, що передаються одними людьми іншим людям, усним, письмовим або будь-яким іншим способом (наприклад, за допомогою умовних сигналів, з використанням технічних засобів), а також сам процес передачі або отримання цих відомостей.

Інформація завжди грала в житті людства дуже важливу роль. А з середини ХХ століття в результаті соціального прогресу і бурхливого розвитку науки і техніки роль інформації незмірно зросла.

Інформація — чи не головна цінність у сучасному світі. Всі знають знамениту фразу: «Хто володіє інформацією — той володіє світом». Причому її кількість з кожним днем зростає. Цифрове майбутнє, про який раніше і подумати не могли (ПК, мобільник, Інтернет, планшетник …), стає звичним цифровим сьогоденням.

Але важливо відзначити, що, крім цього, відбувається і лавиноподібне наростання маси різноманітної інформації, що отримало назву «інформаційного вибуху». А тут вже недалеко і до «інформаційного стресу». Останнім часом психологи заговорили про те, що невміння користуватися інформаційними технологіями та самою отриманою інформацією призводить до так званого «інформаційного стресу», що може мати як соціальні наслідки, так і проблеми зі здоров\’ям.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x