Усі черкаські гіпертоніки забезпечені ліками з частковим відшкодуванням

Усі черкаські гіпертоніки забезпечені ліками з частковим відшкодуванням

У поточному році більше 361 тис. хворих на гіпертонічну хворобу виписано рецепти на лікарські засоби, задіяні у пілотному проекті, що становить 100% від загальної кількості хворих на гіпертонічну хворобу. Про це «Новій Добі» повідомляє прес-служба Департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА.
Із передбачених коштів на відшкодовування вартості лікарських засобів хворим на гіпертонічну хворобу вже використано 78,1 %. До кінця року треба активніше залучати хворих до участі в проекті, аби встигнути використати усі кошти.
Наразі в області перебувають представники Міністерства охорони здоров’я України з метою перевірки стану реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.
Василь Нетяженко, член-кореспондент Академії медичних наук України, професор, завідувач кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб №1 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, перевірив медичні заклади м. Черкаси щодо стану реалізації пілотного проекту. Зокрема, відвідуючи першу і п’яту міські поліклініки, професор перевірив аптечні пункти щодо наявності гіпотензивних засобів та поспілкувався з сімейними лікарями й терапевтами цих закладів.

Довідково: На сьогодні до участі у пілотному проекті в Черкаській області залучено 251 заклад охорони здоров’я області, із них 218 в сільській місцевості, та 439 аптек комунальної та приватної форми власності, із яких 156 – в сільській місцевості.
Зареєстровано 299,1 тис. хворих на артеріальну гіпертензію. Станом на 22.11.2013 лікарями області виписано майже півмільйона рецептів для лікування гіпертонічної хвороби.
На 2013 рік області по пілотному проекту виділено 5 932,3 тис. грн., використано коштів станом на 22.11.2013 – 3 969,2 тис. грн., що становить 78,1% від отриманих коштів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x