Пенсії зростуть на 40 гривень в середньому

Пенсії зростуть на 40 гривень в середньому

З 1 грудня 2013 року органи Пенсійного фонду України проводитимуть перерахунок пенсій у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму. Якщо прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, становить поки що 894 грн., то з початку грудня він збільшиться до 949 гривень. Про це «Новій Добі» повідомили в управлінні ПФУ в м. Черкасах.
Перерахунку підлягають:
– мінімальний розмір пенсії та доплата за понаднормативний стаж для непрацюючих пенсіонерів. Для працюючих пенсіонерів такий перерахунок буде проведено тоді, коли людина остаточно звільниться з роботи й піде на заслужений відпочинок;
– мінімальні пенсійні виплати, державна соціальна допомога на догляд за інвалідом війни, підвищення ветеранам війни, жертвам нацистських переслідувань та дітям війни, пенсії за особливі заслуги перед Україною – незалежно від того, працює пенсіонер чи ні;
– додаткові пенсії учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, мінімальні пенсії осіб, потерпілих від аварії на ЧАЕС, тобто всі види пенсій, які залежать від розміру прожиткового мінімуму.
– Середній розмір пенсій після перерахунку збільшиться в межах 40 грн. Але це не означає, що таке збільшення отримає кожен пенсіонер. Це лише середній показник, адже розмір підвищення залежить від того, скільки отримував пенсіонер до цього підвищення, – пояснює Павло Котик, начальник управління ПФУ в м. Черкасах.
Виплата підвищених пенсій розпочнеться з 4 грудня цього року. Перерахунок не потребує додаткового звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду, крім випадків повідомлення про працевлаштування або звільнення з роботи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x