Пенсії й зарплати осучаснять

Пенсії й зарплати осучаснять

Зроблено і перший крок для осучаснення розмірів раніше призначених пенсій. Про це «Новій Добі» повідомили в управлінні ПФУ в м. Черкасах.

З 1 липня 2013 року набрав чинності закон, який вніс зміни до статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». І якщо раніше право на перерахунок пенсій визначалося залежно від того, на скільки у попередньому році зріс розмір пенсії особи, то тепер такої залежності немає. Перерахунку підлягатимуть майже всі пенсії.

Уряд також працює над осучасненням заробітної плати, тому що норми чинного законодавства ставлять у залежність розмір пенсій наших громадян від року їх виходу на пенсію. Зрозуміло, що рік у рік середня заробітна плата зростає й ті люди, які вийшли на пенсію у 2007-2010 роках з тієї самої посади, отримують пенсію відчутно меншу, ніж ті, хто виходить на пенсію, скажімо, цього року. І щоб не було таких великих розривів у розмірах пенсій, з 1 жовтня 2011 року прийнято рішення під час призначення пенсій враховувати усереднену середню заробітну плату за три попередні роки. Тож при призначенні пенсії у 2013 році враховується усереднена заробітна плата за 2010-2011-2012 роки. Середня величина її становить 2300 гривень. У 2014 році під час цих розрахунків відійде 2010 рік, а з’явиться 2013-й, а отже розмір середньої усередненої заробітної плати стане більшим.
Довідково. Нині в м. Черкасах проживають 83,4 тисячі пенсіонерів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x