Уманчанин Сергій Плотніков став чемпіоном світу з пауерліфтингу

Уманчанин Сергій Плотніков став чемпіоном світу з пауерліфтингу

Днями у Києві відбувся чемпіонат світу з пауерліфтингу. Про досягнення уманських спортсменів йдеться на umanfootball.

Спортсмени змагалися в триборстві: присідання, жим лежачи, станова тяга. Уманчанин Олександр Плотніков виступав у відкритій віковій групі у вазі до 100 кг. Нажаль, травма, отримана під час змагань, по суті не дозволила нормально змагатися. Та і досвіду участі в змаганнях такого рівня не вистачило уманському спортсмену-дебютанту (одну із вдалих спроб арбітри не зарахували через неподаний вчасно сигнал на виконання). А ось молодший брат Олександра – Сергій Плотніков – перевершив усі сподівання! Молодий уманчанин став абсолютним чемпіоном світу серед юнаків у вазі до 100 кг! Уманчанин в сумі підняв у трьох вправах 535 кг. Це дозволило йому виконати норматив першого дорослого розряду і головне – стати недосяжним для конкурентів! А відтак Сергій Плотніков – абсолютний чемпіон світу з пауерліфтингу серед юнаків! Вітаємо уманчан з вагомим успіхом.

Уманчанин Сергій Плотніков став чемпіоном світу з пауерліфтингу

Як розповів Олександр Плотніков, найближчим часом в планах – відпочити. Конкретно із наступними турнірами спортсмени ще не визначилися. Можливо стануть готуватися до чемпіонату Європи. А можливо до наступого чемпіонату світу, який відбудеться за рік. А ще Олександр додав: \”Хотілось би подякувати всім рідним, близьким, друзям – за те, що підтримували нас на протязі всього періоду підготовки і безпосередньо на змаганнях. Для нас це був досить непростий період\”.

До речі, для братів це вже не перша перемога на змаганнях подібного рівня. Наприкінці вересня в Херсоні відбувся чемпіонат України з пауерліфтингу. Уманчани виступали на ньому вперше. За результатами змагань Олександр став чемпіоном України з жиму лежачи в ваговій категорії до 100 кг. А його молодший брат вистпав в цій же ваговій категорії серед молоді до 19 років. І виборов відразу дві медалі!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x