Уманські студенти подружилися з місцевим притулком

Уманські студенти подружилися з місцевим притулком

Волонтери Студентської соціально-психологічної служби Уманського державного педагогічного університету ім. П. Тичини відвідали дитячий притулок, де разом із дітьми створили казкові образи з солоного тіста. Майбутні психологи мали можливість випробувати на практиці отримані в стінах ВНЗ знання і навички надання психологічної допомоги людям із складними долями. Діти ж були просто в захваті від спілкування зі своїми новими друзями. Про це «Нова Доба» дізналася в УДПУ ім. П. Тичини.

– Це був мій перший похід у притулок, – ділиться враженнями студентка Ольга Шевченко. – Спочатку відчувалася певна напруга. Я не знала, як нас там приймуть, але коли прийшов час і ми зустрілися з дітьми, я зрозуміла, що все буде добре і заспокоїлась. Більша частина дітей сіла з нами в наше дружнє коло і ми почали ліпити різні фігурки із солоного тіста: тваринок, дерева та різних казкових героїв. Час пролетів дуже швидко і настав той момент, коли нам потрібно було уже іти… Але мені цього зовсім не хотілось. Не передати словами ті відчуття, коли перебуваєш у колі маленьких і разом з тим уже майже дорослих дітей, які просто тобі усміхаються. Ти відразу забуваєш про свої проблеми чи труднощі і веселишся разом із ними.

Довідково: Студентська соціально-психологічна служба заснована 16 березня 2010 року на базі Інституту соціальної та економічної освіти Уманського державного педагогічного університету ім. П. Тичини. Волонтерами в службі зареєстровано 25 студентів різних факультетів: соціальної педагогіки та практичної психології; початкової освіти; дошкільної освіти; мистецько-педагогічний та філологічний факультети. Служба має свою символіку: логотип та девіз

Метою діяльності служби є розв\’язання соціальних проблем та поліпшення становища студентської молоді, створення сприятливих умов для їхньої самореалізації, самовдосконалення як майбутніх фахівців соціальних педагогів та практичних психологів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x