Юних леді виховують у Черкасах

Юних леді виховують у Черкасах

В їхніх жилах не тече блакитна кров, але вони вчаться жити, як аристократки. Шестеро черкаських школярок стали вихованками «Школи юної леді». Така віднедавна запрацювала в Черкасах. Викладачі навчають дівчат манер, моди та стилю. Як проходять уроки – Олена Берестенко далі.
 
У свої 11 Анастасія – спортсменка, активістка та просто красуня. Віднедавна ще й вихованка «Школи юної леді». Тут вивчає основи перукарського мистецтва, етикету й дефіле.
Анастасія Лемещук, вихованка «Школи юної леді»: «Я давно хотіла спробувати себе в ролі моделі. Перевірити себе, чи підходжу я на цю роль».

Та удосконалюють у школі не стільки зовнішній вигляд, як внутрішнє «я» кожної з панянок.
Анастасія Лемещук, вихованка «Школи юної леді»: «Леді – це дівчина, яка знає правила поведінки та ніколи нікому не буде грубити».
Анна Стрижак, вихованка «Школи юної леді»: «Вишукана, яка любить себе і має гарний смак».

Заняття тут і практичні, й теоретичні. Сьогодні на уроці вчать основ дефіле. Справжню леді видно здалеку – за її ходою і поставою, кажуть викладачі. Аби навчитися правильно ходити, тут озброюються книжками.

Анна Кривопишина, викладач, керівник «Школи юної леді»: «Що у вас зі спинкою, коли ми йдемо? Рівна! У всіх рівна спинка?».

Із дітьми працюють перукарі, хореографи, педагоги. Курс юної леді розробила одна з організаторів проекту.

Анна Кривопишина, викладач, керівник «Школи юної леді»: «Це вивчення основ етикету, ораторського мистецтва. Також навчаємо, як правильно поводитись у театрі, ресторані. Тобто всі ті навички, які знадобляться дівчаткам у дорослому житті».

Відкрити школу для справжніх панянок у Черкасах не один рік мріяла нинішня директорка Будинку культури Ірина Тітовська. Керівниця каже: в її дитинстві бути леді не навчали. Тож у сучасних школярок є неабиякий шанс.

Ірина Тітовська, директор Черкаського міського будинку культури ім. Кулика: «У школі не навчають бути жінкою. У сім’ї на це часу немає, бо мами заклопотані, часто приходять із роботи втомленими. А живучи на пострадянському просторі, ми всі залишилися «товарищами».

Окрім модельних і ораторських премудростей, тут навчають і простих істин. Як-то любити себе – головне завдання жінки. Засновники школи кажуть: якщо дівчина любить і поважає себе, гармонійне життя їй забезпечене.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x