Черкасці захопилися дворовою гімнастикою

Черкасці захопилися дворовою гімнастикою

Популярний у всьому світі вуличний спорт, або стрітворкаут, набирає популярності й у Черкасах. Серед місцевих «першопрохідців» – Олександр Савіцький, який уже рік займається екстремальною гімнастикою. За цей час хлопець вивчив не один десяток складних елементів і про улюблений стрітворкаут знає все.

Черкасці захопилися дворовою гімнастикою

– Зародився цей вид спорту в Колумбії більше десяти років тому. Потім поступово почав переходити в Росію, а звідти в Україну, – говорить воркаутер Олександр Савіцький. – Подивився відео в Інтернеті та подумав, чому б і не спробувати. Нині займаюся щодня.
Цей вид спорту стимулює молодь до фізичної активності.

– Ми проти алкоголю та куріння й за здоровий спосіб життя, – підкреслює Олександр.

Таких, як Олександр, у Черкасах зо три десятки. Всі дізналися про стрітворкаут через Інтернет. Серед місцевих любителів екстриму як хлопці, так і дівчата. Яна – воркаутер із річним стажем. Говорить: завдяки вуличному спорту стала краще почуватися та завжди в гарній формі.

Черкасці захопилися дворовою гімнастикою

– Подобається, що займатися можна в будь-який час у будь-якому одязі, просто отримати хороший настрій і задоволення. Заради цього спорту я пожертвувала нігтями й не шкодую, – усміхається Яна Бабій. – Зрештою, можу робити те, що не під силу навіть деяким хлопцям.
Проте, спортсмени відзначають, що в інших країнах для занять цим видом спорту обладнані спеціальні майданчики.

Черкасці захопилися дворовою гімнастикою

– У нас з цим проблеми: ті майданчики, що є, непридатні для виконання складних елементів. Тому бувають і травми, – розповідає черкасець Олександр Єнін.

За останній рік черкаські воркаутери спромоглися здобути чимало всеукраїнських та регіональних нагород. А нині мріють про спеціальний майданчик для занять улюбленим видом спорту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x