Жителі Монастирища перевіряли кров на ВІЛ

Жителі Монастирища перевіряли кров на ВІЛ

Товариство Червоного Хреста Монастирищини спільно з фахівцями центральної районної лікарні напередодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом організували інформаційно-просвітницьку акцію в центрі міста, на якій закликали бажаючих пройти безкоштовне тестування на ВІЛ. Про це «Новій Добі» повідомили в обласній організації Червоного Хреста.

На головній площі Монастирища червонохрестівці інформували перехожих про небезпеку захворювання на ВІЛ/СНІД, шляхи передачі цієї хвороби та поширювали серед містян тематичні буклети й контрацептиви. Також працівники Товариства запрошували жителів міста пройти анонімне тестування на ВІЛ.
Перевірити власну кров на наявність вірусу міг кожен бажаючий в приміщенні районної організації Червоного Хреста. Аналіз проводили лікар-інфекціоніст Ніна Мельничук та медична сестра Валентина Матушко.
Загалом, протягом одного дня, поки тривала акція, добровільне обстеження пройшли 45 осіб. Червонохрестівці та лікарі районної лікарні прагнуть, щоб подібні акції стали традиційними.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x