В п’яти районах Черкащини ціни на ритуальні послуги неконтрольовані

В п’яти районах Черкащини ціни на ритуальні послуги неконтрольовані

Днями завершилась перевірка ринку ритуальних послуг обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України. Дослідження виявило, що в деяких районах відсутні умови для здорової конкуренції. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Антимонопольного комітету.

Фахівці з’ясували, що в Тальнівському, Христинівському, Городищенському, Ватутінському та Звенигородському районах міськими радами не затверджено порядок встановлення тарифів на ритуальні послуги. Вони необхідні для того, щоб підприємці, які займаються цим видом діяльності, мали змогу встановлювали ціни розрахувавши їх за рекомендованою формулою.

У протилежному випадку, може виникнути нездорова конкуренція. Дехто з підприємців зможе встановлювати правила поведінки на ринку, у тому числі, через безпідставне завищення плати за надання послуги, що, в свою чергу, може призвести до ущемлення інтересів споживачів.
З цього приводу Черкаським обласним територіальним відділення були надані обов’язкові для розгляду рекомендації. За місяць органи місцевого самоврядування мають відзвітуватися з цього приводу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x