Дорожники й рятувальники в зимову негоду мають працювати злагоджено

Дорожники й рятувальники в зимову негоду мають працювати злагоджено

Про це йшлося під час селекторної наради, яку днями провело Державне агентство автомобільних доріг за участі керівництва Державної служби з надзвичайних ситуацій та її регіональних підрозділів. Про це “Новій Добі” повідоимли у прес-службі управління ДСНС у Черкаській області.

На нараді були присутні керівництво Служби автодоріг Черкащини та ДП «Черкаський облавтодор», очільники Державної служби України з надзвичайних ситуацій Черкащини та військових формувань області.
Стан підготовки до утримання доріг у зимовий період, а також алгоритм взаємних дій під час ускладнення погодних умов дорожників, рятувальників та військових стали основними питаннями селекторної наради. Торішньої зими у роботі відомств подекуди бракувало злагодженості, голова Державного агентства Автомобільних доріг України Євген Прусенко прохав, поки ще є час, спільними зусиллями ретельно відпрацювати питання цьогорічної взаємодії.

– Пожежно-рятувальні підрозділи до роботи в умовах зими готові. Проведено детальний аналіз ситуації, що склався минулої зими, були внесені корективи до планів дій на випадок надзвичайних ситуацій. Проведені спільні навчання. Розроблено та обговорено алгоритм дій по реагуванню у цей період трьох служб, особливо на складних ділянках. Для вивільнення автотранспорту із можливих заметів та заторів у підрозділах підготовлена важка техніка, розроблено план розгортання пунктів обігріву, – повідомив начальник управління ДСНС у Черкаській області, генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Гвоздь.

– Завдання «Укравтодору» – розчищення доріг і боротьба з ожеледицею, завдання наших колег, партнерів у цій важкій роботі – це допомога, насамперед, з тягачами, – наголосив Євген Прусенко. – Доручаю керівникам Служб автомобільних доріг в областях відпрацювати спільні дії щодо залучення техніки з підрозділів Міністерства оборони, Державної служби надзвичайних ситуацій, щоб у складних умовах можна було забезпечити безперешкодний рух транспорту, особливо на підйомах та спусках, складних ділянках.

Начальник Служби автомобільних доріг у Черкаській області Сергій Болтов запевнив, що рівень підготовки доріг області до роботи в зимовий період значно кращий в порівнянні з минулим роком. Він також повідомив, що філіями ДП «Черкаський облавтодор» укладені угоди на додаткове залучення техніки в разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x