Черкащани можуть безкоштовно перевіритись на СНІД

Черкащани можуть безкоштовно перевіритись на СНІД

В Черкасах до дня боротьби зі СНІДом проводиться акція «Європейський тиждень тестування на ВІЛ». В період з 29 листопада по 3 грудня 2013 року жителі міста мають змогу безкоштовно пройти тестування на ВІЛ у лабораторіях міських медичних закладів. Про це «Новій Добі» повідомили у прес-службі департаменту охорони здоров’я та надання медичних послуг Черкаської міської ради.

Зокрема, в :
– КЗ «Пологовий будинок «Центр матері і дитини»;
– КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня»
– Третій Черкаській міській лікарні швидкої медичної допомоги.

Медики закликають черкасців берегти власне здоров\’я та здоров\’я своїх рідних і близьких.
Довідково:
Темпи поширення ВІЛ-інфекції в області щороку зростають. Рівень захворюваності на ВІЛ-інфекцію у перерахунку на 100 тис. населення за 9 місяців цього року в м. Черкаси – 32,1 (середньо обласний показник – 22,2); рівень захворюваності на СНІД населення м. Черкаси – 24,3 на 100 тис. (середньо обласний показник – 15,9).

На сьогоднішній день ВІЛ-інфікованим надається безоплатна і доступна (за показаннями) специфічна антиретровірусна терапія, яка може продовжити їх життя. Станом на 01.11.2013 Арт-терапію отримують 353 жителі м. Черкаси, з них 24 дитини (в області 880 осіб, в т.ч. – 74 дитини).

Сьогодення вимагає особливої уваги до проблем ВІЛ/СНІД і не лише медичних працівників, а й усього суспільства.

Відповідальність за попередження ВІЛ-інфікування покладається на кожного громадянина, в першу чергу, його відповідальною безпечною поведінкою, якої слід дотримуватися в особистому житті, професійній діяльності і навчати навичкам безпеки інших.

Адже, лише разом, спільними зусиллями ми здатні вплинути на загрозу епідемії ВІЛ/СНІД в нашому місті.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x