Унікальні фото «Бітлз» показують у Черкасах

Унікальні фото «Бітлз» показують у Черкасах

Солісти легендарного гурту «Бітлз» уперше завітали до Черкас. Щоправда, лише на фото. У Художньому музеї міста презентували виставку фотографій, зроблених особистим фотографом групи – Астрід Кірхер. Серед них – унікальні фото. Також виставку доповнює низка музичних скульптур столичного митця Ігоря Романовського. Унікальну експозицію бачили лише в Лос-Анджелесі та Києві. Нарешті фотоісторія «Бітлз» доїхала й до Черкас.

«Бітлз» – найпопулярніший музичний гурт за всю історію людства. Ці чотири молодики підкорили меломанів у всіх куточках світу. Гурт заснований у 1960 році в Англії. За час свого існування кількість проданих платівок «Бітлз» перевищила мільярд примірників, що є рекордом світової музичної індустрії. Легендарна четвірка нарешті завітала й до Черкас. Щоправда, лише на світлинах. Їх зробила особистий фотограф групи Астрід Кірхер.
Сергій Радченко, засновник черкаського «Бітлз-клубу»: «Вона була звичайною дівчиною, вони були звичайними хлопцями. Вони зустрілися в Гамбурзі в жовтні 1960 року. І відтоді почалася дружба між ними, котра продовжується і до сьогодні. Ці фото, які зроблені в той час Астрід, називають іконічними».
Чорно-біла історія розповідає черкасцям про перші кроки ліверпульської четвірки, про трагічне кохання гітариста «Бітлз» Стюарта Саткліффа й автора робіт, друга й особистого фотографа групи «Бітлз» Астрід Кірхер.

Сергій Радченко, засновник черкаського «Бітлз-клубу»: «Ці фотографії зроблені з оригінальних негативів того часу. Вони всі підписані Астрід Кірхер».
Унікальна експозиція налічує понад два десятки світлин. Кожна – фотоспогад із життя гурту «Бітлз». Виставку доповнюють скульптури відомого українського митця Ігоря Романовського.

Ігор Романовський, скульптор: «Якби не «Бітлз», то я б не став скульптором-художником. «Бітли» для мене були точкою відліку».
Митець зізнається: «Бітли» допомогли йому визначитися з покликанням. Їхні платівки він перевтілив у справжні витвори мистецтва.
Ігор Романовський, скульптор: «Старі платівки, які у 91-му році стали нікому не потрібні, я почав утилізувати та робити композиції всілякі. Тут цикл саме «бітлівський», якщо подивитися на назву, то там звучить саме пісня».

Фотоісторія легендарного гурту не лишила байдужим нікого.
Володимир Яковець, митець: «Ці фото – унікальні, як якийсь відбиток часу. З «Бітлз» починалося захоплення музикою».
Виставка триватиме до 15 грудня в Художньому музеї Черкас.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x