У Черкасах за питну воду, що не відповідає нормам покарано 122 особи

У Черкасах за питну воду, що не відповідає нормам покарано 122 особи

Упродовж січня-жовтня поточного року, фахівцями Головного управління Держсанепідслужби у Черкаській області проведено 83 перевірки джерел централізованого водопостачання та 28 – нецентралізованого, порушення виявлені відповідно у 18,1% та 37 % випадків. Про результати досліджень якості питної води в області «Новій Добі» повідомила прес-служба управління.

Впродовж 10 міс. 2013 року фахівцями санепідслужби проведено 83 перевірки джерел централізованого водопостачання та 28 – нецентралізованого, порушення виявлені відповідно у 18,1% та 37 % випадків. Основні з них – неналежне утримання зон суворого режиму водозабірних свердловин, розміщення та облаштування джерел нецентралізованого водопостачання, незадовільний санітарно-технічний стан водорозподільних колонок, несвоєчасне проходження профілактичних медоглядів працюючими із числа декретованих контингентів тощо.
За поточний період року із джерел і мереж централізованого водопостачання держсанепідслужбою області досліджено понад 2 тис. проб питної води за санітарно-хімічними та майже 2,8 тис. – за мікробіологічними показниками, з них гігієнічним вимогам не відповідали 6,1% та 6,2% проб відповідно, проти 6,4% та 1,8% за аналогічний період минулого року.

Дещо гірша якість питної води у джерелах нецентралізованого водопостачання. Так, гігієнічним вимогам за санітарно-хімічними показниками не відповідала у 39,9% досліджених проб води громадських свердловин та колодязів, що в основному пов’язано з перевищенням вмісту нітратів, за мікробіологічними – 14,3%. Погіршення якості води шахтних та трубчатих колодязів за бактеріологічними показниками в більшості випадків пов’язано з порушенням вимог санітарних норм і правил при їх облаштуванні та експлуатації.

За порушення вимог санітарного законодавства, подачу населенню питної води, що не відповідає гігієнічним вимогам, держсанепідслужбою із посадових осіб стягнено 12 штрафів, на суму 2 465 грн., застосовано 4 фінансовісанкції, на суму 1 116 грн., тимчасово відсторонялись від роботи 122 працівники.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x