У Черкасах з’явилася нова жіноча футбольна команда

У Черкасах з’явилася нова жіноча футбольна команда

Більшість футболісток – студентки Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. Звідси і назва команди «Богдан». Хоча черкаська жіноча футбольна команда ще дуже юна, вона вже гучно заявила про себе на чемпіонаті України з футзалу (Перша ліга). Там черкащанки здобули дві перемоги, поступившись лише одній команді – багаторазовому чемпіону України і призеру міжнародних змагань «Біличанці» (Київська область). Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Черкаський спорт».

– Дуже багато дівчат стали майже родичками один одному. У нас одна сім’я, а не команда. Тримаємося всі як один кулачок і вболіваємо один за одного. – говорить капітан команди Вікторія Супрунович. – Коли у когось щось не виходить, то підтримуємо. Разом не тільки на змаганнях та тренуваннях, але й опісля. Часто збираємося ввечері та сидимо в якійсь кав’ярні.

Загалом у складі команди поки що 10 осіб, втім заявка команди не є закритою, тому до неї можуть потрапити й нові футболістки. У складі команди грають як зовсім юні гравці (15 років), так і досвідчені футболістки (28 років). Кожна спортсменка, окрім футболу, навчається або ж працює.

У Черкасах з’явилася нова жіноча футбольна команда

Нині у команди гостро стоїть питання фінансування. Завдяки спонсорській допомозі екіпірувального центру «Butsa.ua» дівчата внесли заявочний внесок для участі в чемпіонаті і придбали форму. У всьому іншому жіночий футбол Черкас тримається суто на ініціативі самих гравців. «Богдан» тренується чотири рази на тиждень у стінах зали факультету фізичної культури ЧНУ. Тренують команду Володимир Чепчур та Вікторія Супрунович, яка займається жіночим футболом уже 16 років.

Довідково: Про те, що футбол – це не тільки чоловіча гра, у Черкасах знають ще з 80-х років. Саме тоді було утворено першу жіночу футбольну збірну міста. Протягом тривалого часу в Черкасах існувала команда «ІМС-ЧНУ», котра кілька разів зупинялася за крок від бронзи чемпіонату України з футзалу, втім цього року ця команда переїхала до Києва. Черкаська команда розформувалася, дехто з ключових футболісток підсилив уманську команду «Ятрань-УДПУ-Базис». Решта доклали всіх зусиль для того, щоб відродити жіночий футбол в рідному місті.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x