Тільки один з дитячих таборів пройшов перевірку пожежників

Тільки один з дитячих таборів пройшов перевірку пожежників

Андрій Хижняк: кожен дитячий оздоровчий заклад має пройти ретельну перевірку
На календарі – літо, і батьки починають задумуватися про те, де б оздоровити дитину. У зв’язку з тимчасовою окупацією Криму, дороговизною закордонних курортів та значним зубожінням населення популярністю знову починають користуватися місцеві оздоровчі табори й санаторії.

Проте кожен із них перед відкриттям має пройти ретельну перевірку на відповідність правилам протипожежної безпеки.
Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Ми нині маємо мораторій на перевірки, тож можемо здійснювати їх лише за умови, що до нас звернеться дирекція дитячого оздоровчого закладу. Табори ж у свою чергу не мають можливості «відкритися» неперевіреними. Проте поки що особливої активності не виявляють. Так, із таборів обласного центру та Черкаського району досі перевірку пройшов лише літній оздоровчий табір санаторного типу «Мрія», що в Черкасах, – зауважує начальник черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Черкаській області Андрій Хижняк. – Якщо ж говорити про загальну ситуацію в таборах, то багаторічні перевірки показують, що зазвичай основні наші претензії стосуються працездатності пожежної сигналізації, справності блискавкозахисту, а також стану електричної мережі. Окрім того, значне занепокоєння викликає те, що дерев’яні елементи горищних приміщень у переважній більшості не оброблені спеціальним вогнезахисним розчином. А також не в усіх таборах відпочинку достатня кількість первинних засобів пожежогасіння, зокрема вогнегасників.

Рятувальники склали ряд вимог і побажань до всіх центрів літнього відпочинку дітей і підлітків. Їхнє дотримання дозволить зробити літнє дозвілля школярів безпечним і спокійним. У числі вимог – збільшення кількості засобів пожежогасіння, ремонт електромереж, прибирання від сміття внутрішніх і прилеглих територій, проведення тренувань з евакуації і навчання персоналу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x