Щодо форми Податкової декларації з транспортного податку та Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Щодо форми Податкової декларації з транспортного податку та  Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

ГУ ДФС у Черкаській області звертає увагу зацікавлених платників на затверджені Міністерством фінансів України форми Податкової декларації з транспортного податку (наказ Міністерства фінансів України від 10.04.2015 №415) та Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (наказ Міністерства фінансів України від 10.04.2015 №408).

Нагадаємо, що об\’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об\’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см. Порядок подання декларації із вказаного податку до органу фіскальної служби визначено статтею 267 Податкового кодексу України.
Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Так, платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об\’єкта оподаткування декларацію за встановленою формою з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Водночас у разі придбання об\’єктів оподаткування протягом року, юридичні особи – платники транспортного податку подають декларацію протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об\’єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об\’єкт.
Наказ Міністерства фінансів України від 10.04.2015 №415 можна завантажити за посиланням:

Порядок подання декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, до органу фіскальної служби визначено статтею 266 Податкового кодексу України. Зокрема, платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об\’єкта/об\’єктів оподаткування декларацію за встановленою формою з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Щодо новоствореного (нововведеного) об\’єкта житлової та/або нежитлової нерухомості декларація юридичною особою – платником подається протягом 30 календарних днів з дня виникнення права власності на такий об\’єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об\’єкт. Наказ Міністерства фінансів України від 10.04.2015 №408, яким затверджено форму декларації з податку на нерухоме майно можна завантажити за посиланням: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0479-15

Також нагадаємо, що фізичні особи – платники податку на нерухомість та транспортного податку декларацій не складають і не подають – до 1 липня вони отримають відповідні повідомлення-рішення про сплату податків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x