Європейський тиждень лісу почався на Черкащині

Європейський тиждень лісу почався на Черкащині

З 9 по 13 грудня в області триває Європейський тиждень лісу. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Рішення про запровадження щорічного Європейського тижня лісу було прийнято ще в 2007 році під час 5-ї Міністерської конференції із захисту лісів Європи. Тоді керівники 46-ти лісових відомств різних країн, серед яких були й представники України, підтримали угоду про проведення заходу.

Цими днями в м. Рованіємі (Фінляндська Республіка) відбудеться засідання спільної сесії Комітету по лісу та лісовій галузі Європейської економічної комісії ООН та Європейської лісової комісії ФАО. Участь у роботі зазначеної сесії візьме й делегація від Держлісагентства України.

Основне послання Європейського тижня лісу: «Ліси Європи процвітають – зроби розумний вибір і використовуй їх відповідально».

Протягом тижня по всій Європі проходитимуть різноманітні акції, головна мета яких – поширювати інформацію про важливість лісу, його внеску в економічний, екологічний та соціальний розвиток країни, залучати громадськість до суспільного діалогу, що стосується проблем «зелених легенів» нашої планети.

Лісівники Черкащини також приєднаються до цих заходів. В усіх лісгоспах заплановані лекційні заняття для учнівської й студентської молоді, шкільних лісництв, екскурсії екологічними стежками і місцями заповідного фонду та багато інших інформаційно-просвітницьких акцій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x