Більшість кандидатів не проявляє жодної передвиборчої активності

Більшість кандидатів не проявляє жодної передвиборчої активності

В Черкаській області протягом усієї передвиборчої кампанії громадські організації здійснювали контроль та моніторинг виборчого процесу. Про результати моніторингу виборчої кампанії Громадянської мережі ОПОРА «Новій Добі» повідомили в прес-службі організації.

За оцінками спостерігачів ОПОРИ, більшість кандидатів у 194 і 197 округах не проявляє жодної передвиборчої активності. Цього не скажеш лише про декількох кандидатів від 194 виборчого округу. Найбільш помітними від початку передвиборної кампанії спостерігачі назвали самовисуванців Михайла Поплавського, Олександра Радуцького, Олега Свинарчука, Андрія Свинаренка та кандидата ВО «Батьківщина» Миколу Булатецького.

Кампанія останнього найбільш різноманітна. Кандидат активно проводить прямі зустрічі з виборцями, цілеспрямовано відвідує місця масового скупчення громадян та користується громадським транспортом міста, розміщує передвиборчу агітацію у ЗМІ та проводить прес-конференції. До передвиборчих акцій кандидата активно залучаються народні депутати України від опозиційних фракцій.

І жителі міста, і представники «Опори» помітили передвиборчу самовисуванця Михайла Поплавського. Уже кілька тижнів він проводить зустрічі з виборцями, відвідує вищі навчальні заклади та лікарні, організовує спортивно-розважальні заходи. У центрі Черкас на постійній основі розміщено сцену, на якій активісти проводять різноманітні змагання та концерти.

В «Опорі» наголосили, що крім них в окрузі проявляє активність колишній член ВО «Батьківщина», депутат Черкаської міської ради, самовисуванець Валентин Кузьоменський. Кандидат використовує символіку ВО «Батьківщина» у своїй передвиборчій агітації. Нагадаємо, Черкаська обласна організація ВО «Батьківщина» виключила Валентина Кузменського зі своїх лав, з причин порушення ним партійного рішення про висунення Миколи Булатецького кандидатом у народні депутати України.
Неочікувано для багатьох майжена фініші виборчих перегонів особисту заяву про відмову балотуватися до ЦВК подав один із активних кандидатів-самовисуванців Олег Свинарчук. Заяву кандидата було задоволено.

Спостерігачі «опори» зазначили, що порівняно з ВО 194, досить мляво проходить кампанія на ВО № 197.
Певну активність тут проявляли кандидати Леонід Даценко (ВО «Батьківщина»), Віктор Роєнко (КПУ), Сергій Тищенко (Радикальна партія Олега Ляшка), Ігор Сухобрус (самовисуванець), Микола Ладан (самовисуванець). Серед цих кандидатів найінтенсивнішу передвиборчу кампанію проводить Леонід Даценко. До передвиборчих акцій Даценка залучався лідер ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк.Для округу найбільш характерні зустрічі кандидатів у народні депутати України із виборцями та нечисленна зовнішня реклама.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x