В Тальному й Умані планували, як об’єднуватися громадам

В Тальному й Умані планували, як об’єднуватися громадам

Ухвалювати перспективний план об’єднання територіальних громад можна, чітко виписавши прийнятні умови. Про це сказав голова Черкаської ОДА на зустрічі із сільськими головами й місцевим активом в Тальнівському районі. Юрій Ткаченко закликав їх ретельно проаналізувати всі переваги від реформи, а також можливі ризики. А потому внести свої пропозиції, як їх мінімізувати.

– Об\’єднання тергромад – це, передовсім, створення нової системи управління та наближення послуг до людей, – зауважує обласний керманич. – Разом із новими повноваженнями громади-об’єднавці отримають і нові фінансові можливості. Чи достатньо їх для надання соціальних послуг, розвитку інфраструктури тощо – саме це нині має стати предметом вивчення. А відтак напрацювання умов для реалізації перспективного плану. Їх ми спрямуємо до Кабміну та Верхової Ради України. Сам же перспективний план не варто плутати із процесом об’єднання громад. Це всього-на-всього відправна точка для подальшої роботи. Кінцеве рішення щодо об\’єднання – за громадами.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Тальнівчани зі свого боку додають: зараз їм, серед іншого, бракує повноважень впливати на ремонт доріг, а найголовніше – на земельну сферу. Солідарні в цьому й уманчани. Із ними голова Черкаської ОДА зустрівся того ж дня.
В Тальному й Умані планували, як об’єднуватися громадам
– До мене часто звертаються черкащани через земельні конфлікти, – розповідає Юрій Ткаченко. – Однак ані місцева, ані обласна влада нині не впливають на цю сферу. Ми вже не раз зверталися до центральних органів влади, аби право розпоряджатися землями сільгосппризначення, що поза межами населених пунктів, повернули органам місцевого самоврядування. Доки так було, ми не мали таких резонансних конфліктів. Відповідний законопроект уже зареєстрований у Верховній Раді.

Нагадаємо, депутати облради розглядали проект формування спроможних територіальних громад на Черкащині наприкінці травня. Для його схвалення тоді забракло кількох голосів. Опісля цього голова Черкаської ОДА зініціював більш широке обговорення проекту перспективного плану в усіх районах області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x