Уведено в обіг пам’ятну монету «Рік Коня»

Уведено в обіг пам’ятну монету «Рік Коня»

Срібну пам’ятну монету «Рік Коня», присвячену символу наступного року, випустив Національний банк України 10 грудня. Таким чином, монета продовжить серію «Східний календар», яка заснована у 2006 році й налічує вже 9 монет. Про це \”Нова Доба\” дізналася від власного кореспондента.

– Усі монети цієї серії мають попит серед населення завдяки цікавому художньому рішенню − стилизації зображення тварин та рослинного орнаменту, а також використанню різноманітних каменів для оздоблення, – говорить начальник управління нумізматичної продукції та маркетингу Національного банку України Тамара Лошманова.

За її словами, пам’ятну монету «Рік Коня» номіналом 5 гривень виготовлено зі срібла 925 проби, маса в чистоті – 15,55 г, елемент оздоблення − кубічний оксид цирконію коричневого кольору діаметром 1,0 мм, категорія якості карбування − «пруф».

– Вартість монети (з футляром) становить 395 гривень. Завдяки великому тиражу − 25 000 штук − наші громадяни, за бажанням, матимуть змогу придбати цю монету й привітати своїх рідних і близьких з Новим 2014 роком, − зазначила Тамара Лошманова.

Над створенням монети працювали художники Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук, а також скульптори Анатолій Дем’яненко й Володимир Дем’яненко.

Придбати пам’ятну монету можна в територіальних управліннях Національного банку України і дистриб’юторів Національного банку України з продажу пам’ятних монет. Нагадаємо, що пам’ятна монета «Рік Коня» номіналом 5 гривень є дійсним платіжним засобом України й обов’язкова до приймання без будь-яких обмежень за номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на розрахункові рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x