У Городищі налагодили утилізацію батарейок

У Городищі налагодили утилізацію батарейок

Нещодавно група місцевих активістів серед яких учні шкіл та звичайні мешканці міста започаткувала збір відпрацьованих батарейок, приєднавшись до всеукраїнської ініціативи «Очисти Україну – утилізуй батарейки». Кінцевий пункт призначення відпрацьованих елементів живлення – єдине в Україні держпідприємство «Аргентум», яке розташоване у Львові. Про це «Нова Доба» дізналася на офіційному сайті міста «Городише.info».

Городище, чи не перше після обласного центру започатковує таку благородну ініціативу.

Пункти прийому батарейок нині розташовані в усіх навчальних закладах міста: СШ №1, СШ №2, СШ №3, Економічному ліцеї, ПТУ №14, Коледж УНУС.

Також відпрацьовані хімічні елементи живлення приймають у деяких магазинах: «Весна» (вул. Миру, 103), «Квіточка» (вул. Миру, 72), «Крамниця» (біля залізничного вокзалу) та «Крамниця» (біля стадіону \”Цукровик\”). Згодом планується розміщення ємностей у інших населених пунктах району.

Довідково: одна пальчикова батарейка здатна забруднити до 20 квадратних метрів ґрунту та до 400 кубометрів води! Саме тому у багатьох європейських країнах ємності для відпрацьованих батарейок стоять чи не у кожному супермаркеті та у багатьох точках по містах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x