На Христинівщині відкрито новий олійний цех

На Христинівщині відкрито новий олійний цех

Христинівський завод продтоварів, який свого часу славився на весь Радянський Союз виробництвом недорогого і досить смачного вина, знаної «Христинівської мінеральної», круп, борошна, різного виду напоїв. Днями на території заводу там відкрився цех з виробництва олії. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Христинівської райдержадміністрації.

– Ця подія визначна не лише для підприємства, а й для розвитку всього району, адже це – нові потужності, нові можливості, нові інвестиції, – зауважив на церемонії відкриття голова райдержадміністрації Богдан Тихонович.

Начальник відділу містобудування, архітектури, ЖКГ, будівництва та розвитку інфраструктури РДА І.В.Рябоконь у свою чергу зазначив, що вартість основного фонду цього проекту – майже 6 млн. грн. Крім того, проект дає ще 10 додаткових робочих місць.

– Нова лінія розрахована на виробництво 210 тонн олії за добу, – розповів директор ВАТ «Христинівка-продтовари» Олег Поліщук. – На підприємстві є все необхідне для повноцінного функціонування і безперебійної роботи. Головне, аби сільгосппідприємства району ставали нашими партнерами, постачаючи нам вирощений соняшник. Адже ми за продукцію розраховуємося одразу і наша ціна – вища за ціну конкурентів. Та й в цьому випадку затрати постачальників на пальне нижчі, бо ж у них відпадає необхідність вести власну продукцію «за три моря»…

Відомо, що при переробці соняшника отримується основний продукт, можна навіть сказати стратегічний – олія, додатковий – високопротеїнова макуха і відходи – лузга. Але, як показав досвід, відходи теж мають свою цінність, адже є високотеплоємносним засобом – альтернативним паливом.

ВАТ «Христинівка-продтовари», насамперед, сам використовує відходи соняшника у твердопаливних котлах, попередньо брикетуючи їх, пропонує ці брикети потенційним партнерам, безкоштовно надає дитячим навчальним закладам, які перейшли на альтернативні (твердопаливні) котли, реалізовує на ринку збуту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x