Черкаси відзначили 70-річчя визволення

Черкаси відзначили 70-річчя визволення

В рамках відзначення 70 річниці визволення обласного центру від фашистських загарбників черкащани провели факельний похід «Бойовими шляхами Черкащини». Крім того, громада міста, ветерани, керівництво обласної та міської влади вшанували пам’ять визволителів міста мітингом і покладанням квітів до Стели Героїв Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років та меморіального комплексу Пагорбу Слави. Про це «Нова Доба» дізналася в облдержадміністрації.

Cтуденти, школярі, військовослужбовці, представники громадських організацій, гості міста йшли із запаленими факелами в пам’ять про загиблих на війні. Маршрут тривав від вулиці Кірова до Пагорба Слави.

Під час заходу було передано «Естафету військової слави» представникам міста Житомира. Символом естафети є Прапор військової слави, а також капсула у вигляді артилерійського снаряда часів Великої Вітчизняної війни. Голова Комітету по роботі з ветеранами Великої Вітчизняної війни Черкаської облради ветеранів Микола Нестеренко відкрив капсулу та добавив у неї жменьку землі з Черкаського краю. Раніше Черкасам естафету передав Київ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x