До кінця тижня погода не зміниться

До кінця тижня погода не зміниться

Як розповіли «Новій Добі» в Черкаському обласному гідрометцентрі, до кінця тижня істотних змін у погоді не очікується. Істотних опадів не очікується. Вночі будуть невеликі морози, вдень – відлиги.

– Підвищення температури океанічної течії Гольфстрім на 2 градуси вище звичайного на цей час призвело до активізації атлантичних циклонів, які один за одним рухаються по півночі Росії, – інформує начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань. – Саме вони зумовлюють швидкозмінні атмосферні процеси: циклони змінюються на антициклони, хвилі холоду на хвилі тепла.

Так, у суботу було тепло, температурний фон на 4 º вище кліматичної норми, а вже в неділю різко похолодало – температурний фон був нижчим на 1º кліматичної норми.

Незважаючи на нерівномірний сніговий покрив висотою 2-11 см – дефіцит опадів на Черкащині утримується з початку другої декади. Якщо в першій декаді середня кількість опадів по області становила 60 % норми, то в другій – 10% норми на цей час.

Внаслідок зниження температури повітря на Черкащині розпочалось промерзання ґрунту та утворення льодових явищ на водних об’єктах. На Кременчуцькому водосховищі та річках області спостерігається неповний льодостав, з промивинами та заберегами.

До уваги, любителям зимової риболовлі та дітлахам – будьте уважні та обережні – лід крихкий та ненадійний, тому перебувати на ньому вкрай небезпечно!

Також бути уважними і обережними гідрометцентр рекомендує і водіям, оскільки видимість в нічні та ранкові години погіршуватиметься туманами, а на дорогах спостерігатиметься ожеледиця.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x