Рятувальники: зимова риболовля небезпечна для життя

Рятувальники: зимова риболовля небезпечна для життя

Із настанням холоду й замерзанням води черкаські річки й озера перетворюються на смертельні крижані пастки, де, на любителів зимової риболовлі підстерігають промоїни та тонкий лід. Саме тому рятувальники управління ДСНС України у Черкаській області вкотре закликають рибалок бути обережними і не ризикувати своїм життям та благополуччям своїх рідних заради хобі.

Пам’ятайте: Для людини безпечним вважається лід синюватого або зеленуватого відтінку, товщиною більшою за 7 см.

Для групи людей безпечним є лід товщиною не менше, ніж 15 см. При пересуванні декількох людей по льоду треба йти один за одним на відстані.

При масовому катанні на ковзанах лід має бути товщиною не менше, ніж 25 см.

Перш ніж ступити на лід водоймища, слід дізнатися про товщину льодового покриву за допомогою довгої загостреної палиці (плішні) чи іншого подібного предмета.

Ніколи не перевіряйте товщину льоду ударами ніг!

Під час руху по льоду слідкуйте за його поверхнею, обходьте небезпечні місця та ділянки з кущами і травою. Особливу обережність проявляйте у місцях зі швидкою течією, джерелами, струмками та теплими стічними водами підприємств. Якщо лід недостатньо міцний, негайно зупиніться і повертайтеся назад тим же шляхом, роблячи перші кроки без відриву від його поверхні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x