На Канівщину завітала міжнародна естафета «Всесвітній біг заради гармонії»

На Канівщину завітала міжнародна естафета «Всесвітній біг заради гармонії»

Цьогоріч Україна вкотре приєдналася до міжнародної естафети «Всесвітній біг заради гармонії», яка проводиться з метою поширення ідеалів толерантності, дружби і гармонійного співіснування народів у світі. Захід проводиться за участі громадської організації «Марафонська команда «Всесвітній біг заради гармонії» та організаційно-інформаційної підтримки Міністерства молоді та спорту України та Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Стартувавши 6 червня у Чернігові, протягом 16 днів бігуни української команди планують подолати близько 1140 км теренами Чернігівської, Полтавської, Черкаської, Київської, Житомирської та Хмельницької областей. Фініш відбудеться 20 червня у Хмельницькому.

На Канівщину завітала міжнародна естафета «Всесвітній біг заради гармонії»

13 червня команду естафети урочисто зустріли на Канівщині, у с. Межиріч. Вітаючи учасників в.о. Межиріцького сільського голови Надія Прохоренко та завідувач сектору у справах молоді та спорту РДА Жанна Юрженко вручили гостям коровай з найкращими побажаннями здоров’я, миру та спортивних успіхів.

Слід відзначити, що до естафети приєдналася й молодь с. Межиріч, яка пробіглася територією села. Також юні межирічани отримали інформаційні флаєри про естафету, а на знак єдності з учасниками забігу у різних країнах світу кожному місцевому учаснику на руку поставили печатку із зображенням символів різних континентів.

На Канівщину завітала міжнародна естафета «Всесвітній біг заради гармонії»

Додамо, що під час руху територією Канівщини учасники естафети відвідали Межиріцьку стоянку мисливців на мамонтів, побували у Каневі, де відвідати Чернечу гору, а далі через с. Степанці учасники вирушили до Київської області.
Для довідки: в Україні Всесвітній біг заради гармонії проводиться з 1991 року. За цей час його учасники подолали понад 50000 км в усіх областях нашої країни. Палаючий факел тримали близько 340000 наших співвітчизників.

Віта Кузнецова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x