Міндоходів не перевірятиме малий і середній бізнес у 2014 році

Міндоходів не перевірятиме малий і середній бізнес у 2014 році

Мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу буде продовжено в 2014 році. Про це заявив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко під час зустрічі з більш ніж 400 підприємцями та експертами, присвяченій обговоренню питань спрощеної системи оподаткування. Про це «Новій Добі» повідомили у прес-службі Міндоходів в Черкаській області.

– Мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу буде продовжений. Ця ініціатива була висунута бізнесом, і ми її підтримали. Упевнений, що цей крок дасть підприємцям, які працюють на спрощеній системі оподаткування , стимули для зростання і розвитку , що , в свою чергу, сприятиме збільшенню відрахувань до бюджету, – зазначив Олександр Клименко.

Міністр також підкреслив, що спрощена система оподаткування виправдала себе , як з точки зору зростання підприємницької ініціативи , так і з точки зору надходжень до бюджету.

За словами Міністра , сьогодні на спрощеній системі працюють майже 1,5 мільйона суб\’єктів господарювання . Тільки за останній рік новими платниками єдиного податку стали більше 62 тисяч підприємців. Найбільш інтенсивно – на 23% – протягом року збільшувалася кількість підприємців третьої групи, на якій зараз працюють майже 300 тисяч платників.

– Враховуючи ті побоювання, які висловлював бізнес під час податкового майдану , вважаю це показовим результатом правильності прийнятих два роки тому рішень . І хоча податки і збори від малого та середнього бізнесу сьогодні забезпечують близько 2 % від загальних надходжень до бюджету, ми високо цінуємо ваш внесок у національну економіку, – зазначив Олександр Клименко.

Міністр запевнив, що робота над дерегуляцією, спрощенням податкових та митних процедур для малого та середнього бізнесу продовжиться і наступного року .

Зокрема, з 2014 року підприємці, що працюють на спрощеній системі оподаткування , отримають можливість ведення в електронному вигляді книг обліку доходів і витрат. Це дозволить автоматично , на підставі даних книги , подавати податкову звітність в режимі онлайн. Крім цього, з 1 січня підприємці-«спрощенці» першими зможуть оцінити переваги такої новації як сервіс електронних перевірок. Ця процедура дозволить проводити аудит бухгалтерської звітності дистанційно , не відволікаючи підприємця від його основної діяльності. З 2015 року цю можливість отримають всі представники малого і середнього бізнесу, а з 2016 року – і інші платники.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x