Янукович підписав єврозакон про вибори

Янукович підписав єврозакон про вибори

Документ регулює створення закордонних виборчих округів та зміну процедури формування окружних комісій. Президент України Віктор Янукович підписав один з трьох євроінтеграційних законів – закон про вибори. Про це «Нова Доба» дізналася з офіційного сайтуглави держави.

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства з питань проведення виборів» був підписаний главою держави 20 грудня.

Нагадаємо, що і в 2012, і в 2013 році на парламентських виборах у формуванні окружних комісій брали участь і непарламентські партії, які висунули кандидатів і в одномандатних округах. Це стало причиною того, що більшість членів окружкомів були представниками партій, які висунули по одному кандидату в якомусь з 225 округів.

Підписаний Президентом закон передбачає, що у формуванні окружкомів, крім парламентських партій, зможуть брати участь партії, що висунули своїх кандидатів у загальнодержавному окрузі, тобто за партійними списками.

Крім того, зменшено розмір грошової застави при реєстрації, обмежено розмір виборчого фонду, обмежено розмір виборчого фонду партії, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, та кандидата у депутати в одномандатному окрузі.

Нагадаємо, 21 листопада депутати Верховної Ради у другому читанні ухвалили законопроект про внесення змін до законодавства про вибори.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x