З чого почати планування року?

Щоб якось контролювати час, люди вигадали календар, умовно розбили його на відрізки часу. Як кажуть управлінці: «Те, що можна виміряти – можна проконтролювати і змінити». Один з цих періодів називається рік. Рік – 8 760 годин. Начебто багато і при цьому часто їх не вистачає …

Кількість не завжди якість. Тому дуже корисна звичка – робити якийсь аналіз, підбивати підсумок зробленому. Людська психіка завжди прагнула до завершеності, до якоїсь точки. Якщо не робити висновків, аналізу, є шанс набивати шишки, ступаючи на одні й ті ж граблі (що найприкріше). Як же робити аналіз року? Кілька простих рекомендацій:

Надайте цьому значимість і виділіть час (благо його буде багато в новорічні свята)

Знайдіть спокійне місце, де вам буде комфортно і тихо

Приготуйте зошит і ручку: коли ми думаємо на папері, наш мозок мислить особливим чином

Налаштуйтеся на цікаву і корисну подорож всередину себе

Візьміть 7 сфер – Кар\’єра, Фінанси, Сім\’я, Друзі, Здоров\’я, Відпочинок і Подорожі, Розвиток – і по кожній з них письмово пропишіть, що було цього року, чого досягли. Немов перегляд цікавого, пригодницького фільму (або історичного, фантастичного, комедійного…), де Ви – в головній ролі. Це був справжній шедевр! Тільки не потрібно порівнювати себе з іншими – порівнюйте себе з собою в минулому. Ви – оригінал, копії не існує!

Можна зробити це по місяцях – хронологічно, послідовно виписати, що було. Коли все на папері, можна побачити всю картину в цілому.

Коротко напишіть, чим пишаєтеся, за що вдячні, кому вдячні, які враження можна додати в скарбничку досягнень і відкриттів. Які гроші освоїли, яку планку взяли в кар\’єрі, які проекти були успішними, які були корисними ? Чого навчилися новому?

Що потрібно доробити ще цього року? На що витратили занадто багато часу, на що занадто мало?

Коли робота підійде до кінця, назвіть якось рік, що минає. На що він був схожий?

Якщо подивитися з боку, – які три події Ви можете назвати головними подіями року? Чому?

Подякуйте і відпустіть минуле. Воно було таким, яким було. Адже головне не події, а наше сприйняття і висновки, які ми зробимо. Багаж досвіду, що ми візьмемо з собою. Минуле не можна змінити, аналіз потрібен для того, щоб ми могли змінити, те, що можна змінити, – майбутнє! Закриваються одні двері, відкриваються інші. У майбутньому знаходиться енергія і ресурси, нові горизонти. І щоб майбутнє здійснювалось, найкращий спосіб його передбачити – спланувати. За статистикою лише 5 % людей планує майбутнє на папері…

Неможливо двома словами описати планування майбутнього. Можна дати лише кілька рекомендацій.

Якщо Ви зробили якісний аналіз року (у письмовому вигляді), то у Вас вже є розуміння, чого Ви хочете, або (частіше), чого точно не хочете наступного року повторити. Після аналізу вже можна працювати на перспективу.

Плануйте рік обов\’язково письмово.

Пропишіть бажання по 7 сферам – спокійно і вдумливо.

Перенесіть бажання на календар, по місяцях – ви отримаєте Бачення року.

Якщо хочете перевести бачення в цілі, варто додати конкретику – терміни, дати, етапи.

Етапи переходять у ресурси – від фінансових до людських.

Дуже добре, якщо спочатку спланувати рік самостійно, а потім поєднати з аналогічним документом з партнером (дівчиною, дружиною, хлопцем, чоловіком і т.д.) – адже з ним ви будете йти поруч все 8760 годин!

Важливо планувати рік у сильному місці, енергетичному, багатому – це Вас зарядить на здобутки. Не всі знають, що нові великі цілі корисно ставити в нових, приємних, багатих місцях.

Нагородіть себе за цю роботу – ви старалися і створили нову реальність. Залишилося за малим – втілити 🙂 …

Як не дивно, але основне, що потрібно для постановки цілей – сміливість і твердий намір. Дозволити собі коханій (-ому) нову якість життя, досягнення, радість.

І … зробити це!

Планувати майбутнє – це мистецтво. Мистецтво, якому варто вчитися і в яке є сенс вкладати час. Якщо людина дійсно хоче – у нього все вийде.

Мрійте, плануйте, любіть, дерзайте, виходьте за рамки, дійте, «набивайте шишки», робіть висновки, перемагайте, насолоджуйтеся!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x