Українські колядки у виконанні черкащанок вразили Європу

Українські колядки у виконанні черкащанок вразили Європу

Жіночий гурт «Буднітай» з Черкас 14 грудня 2013 року став переможцем 14-го Міжнародного хорового конкурсу «Prague Christmas» у м.Прага (Чехія), а також отримав спеціальну нагороду за драматургію та інтерпретацію конкурсної програми, пише Про Головне.

У конкурсі брали участь 25 колективів з 10 країн світу. Серед шести категорій, представлених на конкурсі, категорія ансамблі була найчисельнішою. Та не зважаючи на це, «Буднітай» виборов заслужену перемогу.

Гурт «Буднітай» вразив глядачів та членів журі своєю колоритністю, стилізованими костюмами, неповторними українськими колядками та щедрівками, які були представлені з елементами театралізації, та звісно ж, чудовим ансамблевим виконанням. Після виступу загалом спокійні та незворушні члени журі вигукували таке жадане для кожного коллективу «Браво!»

Іванна Стіброва, одна з членів журі, написала рецензію:
«Унікальний виступ, програма дуже добре продумана і виразно подана. Компактний звук, хороша вокальна техніка. Дуже добре і логічно використовуються виразні музичні засоби, чудове фразування, вибудувана драматургія кожного твору і всієї програми в цілому. Дуже важливо, що хореографія не заважає музиці. Вітаю з чудовим виступом!

Роландас Даугела, член журі, також не залишився байдужим, запросивши гурт «Буднітай» до Литви на кокурс KaunasCantatякий відбудеться з 15 по 18 травня 2014 року.

На церемонії нагородження, за рішенням міжнародного журі, були представлені два найкращих колективи з усіх категорій, серед них опинились Дитячий хор із Сингапуру та жіночий вокальний гурт «Буднітай» з Черкас.

Довідково: Гурт «Буднітай» виконує пісні акапельно. Колектив був створений у 2007 році, є лауреатом міських та всеукраїнських фестивалів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x