У Яблунівці відкрито молочно-товарну ферму

У Яблунівці відкрито молочно-товарну ферму

Молочно-товарну ферму Валявської філії приватного акціонерного товариства науково-виробничої фірми «Урожай» у Яблунівці Корсунь-Шевченківського району відкрито після реконструкції.

Про це «Новій Добі» повідомили в Корсунь-Шевченківській РДА.

24 грудня ферму, котра розрахована на 411 голів великої рогатої худоби, відкрив голова Корсунь-Шевченківської РДА Сергій Гудименко.
На відкритті були присутні генеральний директор приватного акціонерного товариства НВФ «Урожай» Олег Васецький, директор Валявської філії приватного акціонерного товариства НВФ «Урожай» Валентин Галушко, головний зоотехнік приватного акціонерного товариства НВФ «Урожай» Олександр Кирилець, голова Дацьківської сільської ради Микола Березовий та актив села Яблунівка.

Головний зоотехнік Олександр Кирилець представив господарство й поділився планами на майбутнє, серед яких, в першу чергу, ремонт старих приміщень та збільшення поголів’я тварин, яких на сьогодні налічується 243.

– Нині на фермі створено належні умови для вирощування великої рогатої худоби, впроваджені сучасні технології, які дозволяють виробляти молоко високої якості, значно підвищити продуктивність та умови праці, – зазначив Олександр Дмитрович. – Задля цього механізовано виробничі процеси з роздачі кормів, напування, доїння корів, комп’ютеризовано систему обліку молока. Також велику увагу на фермі приділяють здоров’ю та комфорту тварин, вирощуванню молодняка, заготівлі кормів та поліпшенню умов праці тваринників.

Сергій Гудименко ознайомився з роботою господарства та зазначив, що саме за такими фермами майбутнє українського тваринництва.
– Реконструйована молочно-товарна ферма в селі Яблунівка – це інвестиції не лише у виробництво тваринницької продукції, це – інвестиції в село. Бо мова йде не лише про виробництво продукції, але й про новостворені робочі місця, збільшення надходжень до місцевого бюджету, розвиток інфраструктури та відродження села, – зауважив голова райдержадміністрації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x