Хворі на рідкісні захворювання діти повинні отримувати ліки безкоштовно

Хворі на рідкісні захворювання діти повинні отримувати ліки безкоштовно

У 2013 році, вперше було виділено кошти на закупівлю ліків для дітей, хворих на рідкісні хвороби. Про це «Новій Добі» повідомили у прес-службі МОЗ.

Так, для лікування дітей, хворих на мукополісахаридоз, закуплено медпрепаратів на 40 млн грн, на розлади психіки та поведінки із спектру аутизму – на 10 млн грн, ювенільного ревматоїдного артриту – на 16,8 млн грн.

Також у 2013 році вперше фінансувалася закупівля лікарських засобів для хворих на мієлоїдний лейкоз (64 млн грн), вірусний гепатит С (22,2 млн грн), вірусний гепатит В (11,1 млн грн). За новими напрямами забезпечення ще було витрачено 922 млн грн на закупівлю автомобілів швидкої медичної допомоги та 22 млн грн на технічне забезпечення маршрутизації для екстреної медичної допомоги.

Начальник Управління державних цільових програм і державних закупівель МОЗ України Галина Довганчин в ефірі першого каналу Українського радіо повідомила що цього року, заклади охорони здоров’я на 100% були забезпечені необхідними лікарськими засобами, виробами медичного призначення і лабораторними реагентами.

Вона наголосила, що у кожному закладі охорони здоров’я, де лікують онкохворих дітей, розміщені інформаційні стенди з реальною наявністю ліків. Якщо таких стендів немає, або відсутні ліки чи пропонується їх придбати за кошти батьків, потрібно терміново звертатися на гарячу телефонну лінію МОЗ України 0-800-801-333.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x