З 1 січня подорожчають алкоголь і тютюн

З 1 січня подорожчають алкоголь і тютюн

З наступного року Міндоходів розпочинає реформу щодо регулювання ринку підакцизних товарів. В рес-службі Міндоходів «Новій Добі» пояснили, що у 2014-му році змінюються підвищується акциз на алкоголь та тютюн та відтерміновується заплановане зменшення податку на додану вартість.

Так, з 1 січня 2014 року збільшуються ставки акцизного податку на тютюнові вироби, на Сигарети без фільтра, до 77,50 грн. за 1 тис. шт., сигарети з фільтром – 173,20 грн. за 1 тис. шт.

Мінімальне акцизне податкове зобов’язання становитиме 101,60 грн. за 1 тис. шт. сигарет без фільтра, цигарок та 231,70 грн. за 1 тис. шт. сигарет з фільтром. Відсоткова акцизна ставка залишається без змін – 12%.

Для споживачів тютюнові вироби подорожчають на 5%. Якщо перераховувати це на звичні пачки по 20 сигарет, то вийде, що ціна на продукцію без фільтра зросте на 21 копійку, а з фільтром — на 46 копійок.
Також підвищуються ставки акцизного податку на спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки виноградного вина або вичавок винограду (тобто коньяк) з 29 гривень до 32 гривень за 1 літр 100-відсоткового спирту.

Для споживача ціна на алкоголь зросте на 14 %. В результаті півлітрова пляшка горілки стане дорожче на 1,70 грн.. Міцні вина у пляшці 0,7 літра всередньому здорожчають на 20 копійок, а шампанське — на 42 копійки. Пляшка коньяку подорожчає у січні подорожчає на 1 гривню, а до середини 2014 року її ціна збільшиться на 7 гривень.

У Міндоходів кажуть, що у перспективі буде запроваджено акцизні марки нового зразка із посиленим захистом та окреме маркування фільтрової, безфільтрової груп тютюнових виробів і імпортних виробів. Запровадженням електронних акцизних марок та створенням електронних акцизних постів будуть автоматизовані системи контролю за виробництвом і обігом тютюнових виробів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x