Список найстрашніших пророцтв на 2014-й рік

Список найстрашніших пророцтв на 2014-й рік

Прийшов новий 2014 рік, і, як повелося, в інтернеті з\’явилося безліч різних пророкувань про нові хворобах, природних катаклізмах і кровопролитних війнах, які очікують людство. Але наскільки правдиві подібні пророцтва, чи є у них які-небудь обґрунтування?
Список найстрашніших пророцтв 2014 року
Ясновидці дають воістину жахливі прогнози. Схоже, що в 2014 році трапиться стільки катаклізмів і лих, скільки ще не було в минулі роки. Йдуть розмови про глобальну епідемію пташиного грипу, який ще й мутує. Ця епідемія призведе до загибелі, як мінімум, чверті населення планети. Багато хто пророкує жорстоку кризу в економіці з необоротними наслідками. В результаті природних катаклізмів будуть знищені цілі країни. І це далеко не повний список.

Подібні передбачення наповнили інтернет і засоби масової інформації. Свої версії розвитку подій в найближчому майбутньому пропонують безліч ясновидців і екстрасенсів, керуючись принципом – чим страшніше, тим краще. Історії про прийдешній апокаліпсис залучали людську увагу в усі часи, наприклад, ця тема висвітлена навіть в біблії.
Але спробуємо розібратися не в пророцтвах з далекого минулого, а в прогнозах сучасних провидців. Нещодавно в «Голосі Росії» з\’явилася стаття від психолога Марії Круглової, яка спробувала розібратися в достовірності пропонованих варіантів розвитку подій.

Третя світова війна
Одним з найбільш «очікуваних подій» 2014 став початок Третьої світової війни, до якої, нібито призведе масштабний збройний конфлікт на території Сирії та Ірану. Світова спільнота не залишиться осторонь, до зіткнень підключаться всі країни Сходу. Війська Північної Кореї увійдуть на територію Південної Кореї. До кровопролитних сутичок підключиться Росія, якій не вдасться зберегти нейтралітет.
На думку Марії Круглової, такий варіант малоймовірний. Вона зазначає, що подібні прогнози майже не мають відношення до ясновидіння, для цього достатньо стежити за поточною військово-політичною ситуацією в світі. Вони зроблені на основі реальних фактів, таких, як вкрай нестабільна ситуація на території Близького Сходу, тому ясновидці майже не ризикують втратити свою репутацію.
Подібні передбачення складно сприймати всерйоз, адже різниця між «можливо буде війна» і «точно буде війна» істотна. Інша справа, якби вони були зроблені людиною, яка завжди давала точні прогнози, і при цьому вона привела би точні дати «початку Третьої світової війни». Інакше все залишається на рівні порожніх і абстрактних розмов.

Економічна криза
Не вщухають розмови про затяжну кризу в економіці, яка посилиться в 2014 році. У результаті відбудеться обвал курсу долара і цін на нафту. У першу чергу від цього постраждають країни, економіка яких зав\’язана на видобутку та експорті даного виду сировини. Знеціняться акції безлічі великих компаній, зросте безробіття, велика частина людей опиниться на межі банкрутства.
За словами Марії Круглової, подібні «передбачення» робляться в першу чергу для працюючої цільової аудиторії. Кожна людина хоче дізнатися, чи збережеться стабільність в його роботі, чи вдасться йому прогодувати себе і своїх близьких. Адже ризик розоритися присутній постійно, особливо за нинішньої нестабільності в економіці, впевненим не може бути ніхто. Тому актуальність фінансової кризи та безробіття не знижується, а отже, подібні «пророцтва» мають право на існування, хоча й мало співвідносяться з реальним станом справ.

Глобальне потепління
В останні роки активно обговорюється тема глобального потепління та його наслідків. Зокрема, даються прогнози про те, що в 2014 році рівень води в світовому океані підніметься настільки, що під загрозою затоплення опиниться більшість прибережних міст, зокрема, Санкт -Петербург, Венеція , Нью -Йорк. Регіони Східної Азії та США постраждають від ураганів і тайфунів.
Марія Круглова відзначає, що в основі подібних передбачень лежить відомий факт – клімат зараз набагато тепліший, ніж будь-коли в минулому. На території багатьох регіонів встановилася нетипова для цієї пори року погода. Але дана аномалія навряд чи викличе «різкий» скачок росту рівня світового океану в наступному році, наслідки потепління проявляться набагато пізніше. Якщо говорити про урагани і тайфуни, то вони і так відбувалися в зазначених регіонах із завидною регулярністю, тому навряд чи це актуальна новина.

Пташиний грип
На планеті почнеться епідемія мутованого пташиного грипу, яка призведе до загибелі чверті населення планети. Вимруть цілі міста, загальна паніка охопить населення планети. Причому ліки від подібної напасті так і не винайдуть.
На думку Марії Круглової, дане пророцтво взагалі не має під собою якогось реального підстави. Минулої епідемії пташиного грипу навряд чи загинуло більше людей, ніж забрав будь-який інший звичайний вид грипу. Щорічно набагато більшу кількість людей помирає від раку, інсультів та інфарктів. Природно, якби який-небудь супервірус дійсно з\’явився, то це неминуче викликало б загальну паніку . Але у подібних фантазій мало спільного з дійсністю. На даний момент медицина знаходиться на досить високому рівні, достатньому, щоб впоратися з подібним. Наука пішла далеко вперед у порівнянні з Середніми віками.
Таким чином, слід сприймати подібні «страшні» передбачення з розумним скептицизмом, все в наших руках, тільки нам вирішувати, що принесе 2014 рік.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x