Молодий шахрай дурив уманських пенсіонерів

Молодий шахрай дурив уманських пенсіонерів

До Уманського райвідділу міліції надійшло 13 звернень від громадян про вчинене шахрайство. Зловмисник цинічно обдурював пенсіонерів, лякаючи грошовою реформою.

Про це «Новій Добі» повідомили в СЗГ УМВС України в Черкаській області.

76-річна потерпіла, жителька одного з сіл Уманського району, розповіла, що, коли поралася по господарству, у двір зайшов незнайомий чоловік. Він привітався і почав розповідати про реформи та політику. Шахрай запевнив стареньку, що в державі проходить грошова реформа, тому необхідно поміняти кошти, бо пропадуть. Запропонував свої послуги, і довірлива бабуся обміняла всі свої заощадження на підроблені долари.

Аналогічні злочини мали місце і в інших селах Уманського району.

Міліціонерів зацікавив той факт, що схеми, за якою діяв зловмисник, були схожі. Багато спільного було й в описі зловмисника, який надали потерпілі. Це вказувало на одну людину. За описом жителів сіл працівниками міліції був складений фоторобот. В поле зору правоохоронців потрапив 28-річний раніше судимий місцевий житель. Під час розмови з співробітниками міліції чоловік зізнався, що потрібні були кошти для прожиття, а літніх людей неважко обдурити.
За фактами шахрайств відкрито кримінальні провадження за ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу або виправними роботами на строк до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x