Усе більше черкащан розміщує банківські вклади у гривні

Усе більше черкащан розміщує банківські вклади у гривні

В Черкаській області протягом минулого 2013 року спостерігалося зростання довіри населення до банків і національної валюти. Такі підсумки діяльності банківської системи області підбили в управлінні Національного банку України в Черкаській області 10 січня. Про це повідомив власний кореспондент «Нової Доби».

– Сума вкладів у банківських установах постійно зростає й на сьогодні становить 7,7 млрд грн. Приріст депозитів населення за минулий рік становить 1,4 млрд грн. В основному, показник зріс за рахунок збільшення депозитів у національній валюті – на 39%, в іноземній – на 1%. Питома вага вкладів фізичних осіб у гривні становить 65,3 %, – розповів головний банкір області Сергій Забудський.

Така динаміка очільника Черкаського Нацбанку не дивує, бо людина, яка робить вклад у гривні, за 5 років може збільшити його, як мінімум, удвічі. Оскільки співвідношення гривні до долара змінилося, але не критично, можна зробити висновок, що на сьогодні оптимальним варіантом розміщення депозитів у банківських установах є національна грошова одиниця.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x