Відновлено рух потягу «Умань-Харків»

Відновлено рух потягу «Умань-Харків»

Укрзалізниця відновила залізничний маршрут «Умань-Харків». Поїзд, як і раніше, ходитиме двічі на тиждень по понеділках та п’ятницях. Щоправда, поки що вагон курсуватиме як експериментальний. Рішення про переведення його на постійну основу буде прийнято через два місяці за результатами попиту та даними щодо заповнюваності вагону. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Укрзалізниці.

– Останній залізничний рейс Умань-Харків відбувся в жовтні 2011 року. З того часу дістатись з Умані до Харкова можна було лише автотранспортом. Для багатьох цей факт створив низку незручностей. Зокрема те, що люди втратили можливість відвідувати друзів і родичів зі східних областей України. Студенти й пенсіонери втратили можливість безперешкодно добиратися до багатьох населених пунктів, де розташовані вищі навчальні заклади, спеціалізовані медичні установи тощо, – розказав пенсіонер з Умані Іван Грищенко.

Так, щоб дістатися сходу України, наприклад в Луганськ, вони були змушені їхати у Смілу на ст. Шевченка. Однак час прибуття й відправлення поїздів у східному напрямку як правило нічній, а потяги місцевого сполучення курсують вдень. Люди були змушені витрачати дорогоцінний час у залі очікування.

Взявши до уваги численні звернення пасажирів, в рамках експерименту Укрзалізниця таки відновила рух у зазначеному напрямку. Тепер, протягом двох місяців, безпересадковий плацкартний вагон курсуватиме залізницею двічі на тиждень.

З Умані вагон відправлятиметься по понеділках і п’ятницях о 01.15 у складі поїзду №363 Умань – Ясинувата до Дніпропетровська. Прибуває на станцію Харків-Пасажирський у складі швидкого потяга №16 Дніпропетровськ – Москва.
Із вокзалу Дніпропетровськ – Головний він іде о 13.15 і прибуває на станцію Харків-Пас. о 18.10.

Із Харкова вагон відправляється також у понеділок і п\’ятницю, але вже з потягом № 375 Харків – Херсон о 19.40 і о 3.48 прибуває до Знам\’янки. Звідти з потягом № 364 Ясинувата – Умань вагон йде о 10.24 і прибуває до Умані у вівторок і суботу о 16.34.

Пасажири, які користуватимуться новим безпересадковим вагоном Умань – Харків, зможуть зручно дістатися до таких станцій, як Христинівка, Шпола, Цвіткове, ім. Тараса Шевченка, Знам’янка, Олександрія, П’ятихатки, Верхівцеве, Дніпродзержинськ, Дніпропетровськ, Новомосковськ, Павлоград, Лозова. На зворотньому шляху, з Харкова до Умані, поїзд прослідує через станції Люботин, Коломак, Полтаву, Кременчук, Павлиш, Користівку, Знам’янку, ім. Т.Шевченка, Цвіткове, Шпола, Звенигородка та Христинівка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x