До кампанії «Товар Черкащини» долучилося вже більше 60 товаровиробників

До кампанії «Товар Черкащини» долучилося вже більше 60 товаровиробників

Близько двох десятків місцевих виробників взяли участь у ярмарку на оптово-роздрібному ринку сільськогосподарської продукції «Фермерський», який провели у Черкасах з нагоди 60-річчя області. Ярмарок відбувся в рамках загальнообласної кампанії з підтримки місцевого товаровиробника «Товар Черкащини» за сприяння департаментів агропромислового розвитку та економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації. Про це кореспондентовы «Нової Доби» розповів заступник директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Роман Карманнік.

– Купуючи продукти, виготовлені на Черкащині, жителі області мають розуміти, що вони опосередковано сприяють збереженню можливо саме свого робочого місця та роблять вклад у розвиток економіки області, – говорить Роман Карманнік. – У людей потрібно виховувати економічний патріотизм, інформувати їх про наявність такого товару на полицях та доводити його переваги. Жителі Черкас, як і області в цілому, вже мають змогу побачити відповідне маркування на полицях супермаркетів.

До кампанії «Товар Черкащини» долучилося вже більше 60 товаровиробників

За півроку, протягом якого діє загальнообласна кампанії з підтримки місцевого виробника «Товар Черкащини», до неї долучилися понад 1,8 тис підприємств торгівлі, 8 великих торговельних мереж та більше 60 виробників продовольчих товарів. Серед асортименту продукції, що реалізується в рамках кампанії підприємствами області, – м’ясо-молочна продукція, продукція овочівництва, садівництва, а також, яйця, риба та риботовари, олія соняшникова, хліб та хлібобулочні вироби, борошно, крупи, кондитерські вироби тощо.

– Такий стан справ можна назвати добрим початком, але до зазначеної мети ще треба багато зробити,– переконаний Роман Володимирович. – Причому, не тільки жителям області слід усвідомити всю глибину та важливість роботи з підтримки наших виробників, а й самим підприємствам необхідно постійно підвищувати якість продукції. Адже всі ми розуміємо, що скільки людину не агітуй, а вона все одно буде на боці якості, особливо, якщо це стосується продуктів харчування.

За його словами, такий підхід до підтримки внутрішнього ринку позитивно сприймається і виробниками, і торговими мережами, тому, є впевненість що ця робота буде продовжуватись у подальшому й матиме непогані результати.

Нагадаємо, що заходи, направлені на розвиток внутрішнього ринку, підтримку місцевого товаровиробника та збереження і створення робочих місць в умовах економічної кризи, започатковані в області майже півроку тому за ініціативи голови облдержадміністрації Сергія Тулуба.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x