Черкаським театралам виплатили зарплату

Черкаським театралам виплатили зарплату

Лише два дні знадобилося черкаським чиновникам, для того, щоб знайти півмільйона гривень на зарплату працівникам Черкаського обласного драматичного театру ім. Шевченко. Нагадаємо, у суботу актори зупинили виставу «Назар Стодоля » і звернулися до глядацької зали із повідомленням, що й досі не отримали заробітну плату за листопад та аванс за грудень. Про це театрали розповіли «Новій Добі» в конфіденційній розмові.

Новина наробила шуму як у Черкасах, так і по всій Україні. До вирішення цієї проблеми підключилася і прокуратура області.
Актори запевняють, що попереджали керівництво театру про наміри винести проблему на загал, заздалегідь. Сподівалися, що це допоможе отримати зароблене «мирним шляхом». Проте їх просили «не виносити бруду з хати» й почекати.

– Затримувати заробітну плату нам почали ще у серпні, – кажуть актори. – Тоді весь колектив пішов у відпустку без жодної копійки у кишені. Тому й вирішили не чекати знов, тим паче, що на носі Новорічні свята. Уявіть, як дітям в очі дивитись, коли ані мати, ані батько не отримують зарплату. Не секрет, що в Черкаському театрі працює понад 10 подружніх пар, для яких сцена – єдине джерело заробітку.

Вчинок акторів неприємно здивував вище керівництво. Проте в обласному управлінні культури пообіцяли, що питання із заборгованістю 5 обласним закладам культури, серед яких і драмтеатр, їм вдасться вирішити до 24 грудня.
– В понеділок «за зачиненими дверима» нас суворо відчитали, наче ми не «народні» і «заслужені», а малі неслухи, – розповідають театрали. – Але найголовніше – результат. Сьогодні ми, нарешті, отримали заробітну плату!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x