Черкаські дорожники розповіли, як ремонтують дороги взимку

Черкаські дорожники розповіли, як ремонтують дороги взимку

На дорогах області нині працюють близько 20 ремонтних бригад. Аварійний ямковий ремонт виконується холодною асфальтобетонною сумішшю, а також методом просочення, за допомогою ремонтера та відфрезерованого матеріалу. З початку грудня дорожники вже ліквідували ями на площі майже 3 тис. м кв. Про утримання доріг у зимовий період «Новій Добі» розповіли в Службі автомобільних доріг області.

– Проблема ямковості в нас є, була й залишиться, адже впродовж 20 років міжремонтних термінів не дотримувалися, тому накопичилася «заборгованість» перед дорогами, що їх треба приводити до ладу, – повідомив розповів начальник відділу експлуатації Служби Геннадій Андреєв.

На поточний середній ремонт доріг області, запевнив він, 2014-го року коштів виділять більше, тож покращення їх стану буде помітнішим.
Торік дорожники області заготовили 700 тонн суміші. Цього року вже використали більше 275 тонн. Для посипки шляхів заготували 89% від потреби протиожеледних матеріалів: 4,9 тис тонн солі та 43 тонни піску й відсіву. Торік на дороги Черкащини висипали 39,5 тис тонн піску та 4,6 тис тонн солі. Цього року на боротьбу з ожеледицею дорожники використали 14,5 тис. тонн суміші піску й солі.

До роботи в зимовий період готові понад 400 механізмів. Проте, техніка на 70% зношена. Наявні 35 тонн дизпалива та 38 тонн бензину.
– Всього нами підготовлено 38 тисяч тонн протиожеледної суміші, цього буде достатньо, – додав він. – Порівняно з попередніми роками, цього року з підготовки у нас кращий показник, та й зима більш лояльна. Ми ще плануємо придбати біля 700 тонн солі. Я думаю, що взимку все в нас буде нормально.

Проте, волога на дорогах, пониження температури до нуля, мороз і знову відлига дуже негативно впливають на стан покриття.
Щодо обсягів ямкового ремонту Геннадій Юрійович повідомив, що попередньо в 2014 році в Службі планують відновити покриття на площі 16 тис. м кв на дорогах державного значення, та близько 25 тис. м кв на дорогах місцевого значення.

Серед доріг з найпроблемнішими ділянками він назвав дороги М-12 Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка, Н -08 Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя, Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань. Відремонтованою на високому рівні дорожники вважають ділянку дороги Р-09 Миронівка – Канів – Софіївка в районі с. Довжик на Канівщині, де виконана поверхнева обробка покриття.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x