На Черкащині знайдено звалище токсичних відходів

На Черкащині знайдено звалище токсичних відходів

Про те, що в лісосмузі поблизу с. Худяки зберігаються залишки лакофарбових матеріалів разом з твердими побутовими відходами, МНС-сникам та екологам поскаржився голова сільради. Після цього представники Державної екологічної інспекції в Черкаській області та Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області провели дослідження даної території. Про це «Нові Добі» повідомили в прес-службі Держекоінспекції в Черкаській області.

Площа забруднення – 90 квадратних метрів. Наразі на місці події ведуться роботи з дослідження потенційної небезпеки для навколишнього середовища невідомих хімічних речовин. Щоб визначити, маштаби зараження грунту, фахівці відділу інструментально- лабораторного контролю взяли проби.

Інформація щодо виявленого порушення природоохоронного законодавства передана в правоохоронні органи для встановлення осіб, що утворили несанкціонований смітник. Ліквідація наслідків засмічення земельної ділянки та приведення її у стан, придатний для використання за цільовим призначенням, є обов”язком землевласника або землекористувача згідно статей 91, 96 Земельного кодексу України.

Довідково. У країнах Європи давно вже багато років сміттєві відходи викидають роздільно. Особливої уваги серед побутових займають пластмаса, скляні вироби та інші, які можуть неабияк зашкодити природному середовищу. Найшкідливішими у цьому списку є батарейки та акумулятори. Викидаючи сміття, мало хто замислюється над тим, що одна батарейка містить величезну кількість важких металів та солей, викиди яких в атмосферу можуть призвести до ракових захворювань та безпліддя. Одна невеличка батарейка здатна забруднити 20 м2 грунту, який у продовж 50 років буде непридатний для ведення сільського господарства, 400 л води.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x