Уже навесні в Черкасах запрацює новий перинатальний центр

Уже навесні в Черкасах запрацює новий перинатальний центр

Надія для немовлят. Уже в березні відчинить свої двері новостворений перинатальний центр. Там виходжуватимуть передчасно народжених малюків із усієї області та прийматимуть понад дві тисячі пологів у рік. Наші кореспонденти їздили дивитись, як будують довгоочікуваний об’єкт.

– Нам треба, щоб вони зігрілися.

Ця двійня щойно з пологової зали. Малюки – недоношені. У них занадто мала вага. І такі народжуються тут ледь не щодня. У лікарні для таких малюків лише одна палата на 3 ліжка.

Майже без вихідних. У такому режимі нон-стоп уже півроку працюють будівельники. Цей перинатальний центр для малечі потрібен, як повітря. Чиновники обіцяють: тут зможуть проводити понад 2 тисячі проблемних пологів на рік. Лікарню планують відкрити вже в березні. Нині робітники вже завершують оздоблювальні роботи.

Анатолій Бурський, генеральний підрядник: «Погодні умови дали змогу виконати 100% благоустрій території».
Це грандіозне будівництво фінансують із обласного та державного бюджетів. На нього витратять понад 90 мільйонів гривень. У новому пренатальному центрі виходжуватимуть передчасно народжених малюків із усієї області. Акушер зі стажем Василь Габро такій перспективі радіє. У Черкасах ніколи не було подібного пренатального центру. З його відкриттям дитяча смертність, припускає лікар, знизиться. До центру направлятимуть найтяжчих вагітних.

Василь Габро, заст. головного лікаря КЗ «Черкаський міський пологовий будинок»: «Транспортування буде виключено, і збільшаться шанси на виживання такого новонародженого».

Цій двійні пощастило. Малеча навіть дихає самостійно. Тож виходити їх лікарі пологового зможуть самотужки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x