У Черкасах ніяк не можуть довести до пуття котеджі в «Яблуневому»

У Черкасах ніяк не можуть довести до пуття котеджі в «Яблуневому»

У Черкасах четвертий рік не можуть довести до пуття проект доступного житла. У мікрорайоні «Яблуневий» ще восени 2011-го почали зводити енергоощадні котеджі. Купувати їх мали б учительські та лікарські родини, що стоять у черзі на житло. Та з 18-ти запланованих звели лише три будинки. Чому помпезна новобудова стала довгобудом – Олена Берестенко.

Учитель Анатолій Крат укотре переглядає сайти з нерухомістю. Але про власну оселю йому залишається тільки мріяти. Чоловік уже десятий рік стоїть у черзі на державне житло, а купити квартиру не дозволяє вчительська зарплата.

Анатолій Крат, вчитель: «Тимчасово мешкаємо в гуртожитку. Площа – 18 квадратних метрів. От там ми вчотирьох і тіснимось».
Таких черговиків, як Анатолій, у Черкасах ще понад 12 тисяч. Невтішну цифру планували зменшити завдяки ось цим котеджам. Їх у мікрорайоні «Яблуневий» зводили як приклад доступного житла: дешевого й енергоощадного. Оселитися тут ще рік тому мали б шість лікарських або вчительських родин із Черкас. Та й досі котеджі стоять пусткою.

Володимир, місцевий житель: «Я взагалі нікого не бачу. Ні будівельників, ні чиновників. Десь із півроку».
Коментувати, чому проект гальмують із літа, директор підприємства-замовника не хоче. Телефоном посилається на важливі справи.
Олександр Сіренко, директор КП «Черкасиінвсетбуд»: «Давайте я вас перенаберу. У мене зараз важливий дзвінок».

Ні за годину, ні за дві на зв\’язок посадовець так і не вийшов. Пояснити, чому зупинилось будівництво, – не береться і керівництво міста. Хоч ще восени тимчасовий мер Віктор Білоусов обіцяв от-от вручити ключі від котеджів новосельцям. На наш запит у мерії відповіли так:
«Правоохоронці знайшли порушення в оформленні документів. Наразі відкрите кримінальне провадження. Після прийняття відповідного процесуального рішення, об’єкт буде введено в експлуатацію в найкоротші терміни». Прес-служба Черкаського МВК

Кошти на добудову котеджів чиновники мають передбачити в бюджеті розвитку. Відповідну програму розглянуть на наступній сесії міськради. Якщо ж грошей так і не знайдуть, гучний соціальний проект, на який уже витратили майже три мільйони гривень, залишиться довгобудом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x