Черкаських пільговиків нема за що возити в маршрутках

Черкаських пільговиків нема за що возити в маршрутках

Черкаських пільговиків нема за що возити. Перевізникам уже урвався терпець робити це власним коштом. Компенсувати витрати вони просять мерію. Утім там робити це не квапляться та кивають на державу. Розплутувати суперечку взялася прокуратура. Що з того вийшло – далі в сюжеті.

На зупинку, як на каторгу. Катерина Миколаївна стала заручницею ситуації. З її пільговим їздити в деяких маршрутках тепер зась.
Катерина Королькова, пенсіонерка: «Обурюються, звісно. Їм не подобається, що пенсіонери їздять по пільгах».

Торік міська влада не дала власникам маршруток ні копійки на пільгові перевезення. Нині автобусники возять таких пасажирів за свій рахунок.

Микола Лисюк, водій автобуса: «19 пільгових категорій. Возимо всі. Осіб 8-10 за кожне кільце».
Чиновники і самі стурбовані ситуацією. Кажуть: держава не виконала перед ними зобов’язань. На відшкодування перевезень із бюджету дали лише третину від необхідної суми.

Віталій Москаленко, головний спеціаліст управління транспорту МВК: «Місту Черкаси потрібно 45 мільйонів гривень на відшкодування збитків, щоб усі пільговики користувалися своїми пільгами. А оскільки дали всього 17 мільйонів, то їх спрямували на тролейбусний парк».
Аби не дерти з перевізників три шкури, міська влада взялася шукати компроміс. Ухвалила рішення – возити пільговиків тільки в чітко визначений час – із 11 по 2 годину дня – і знову за власний рахунок. Проте на такі новації прокуратура наклала вето.

Сергій Іванов, в.о. прокурора м. Черкаси: «Оскільки, по-перше, порушують права перевізників. Оскільки їм потрібно було сплачувати грошові кошти за рахунок органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади. І по-друге, пільгових верств населення. Оскільки в інший час надання безкоштовного проїзду не передбачалося».

Як віддаватимуть минулорічні борги перевізникам – у міськвиконкомі не знають. Чиновники побоюються, аби цього року не потрапити ще в одну боргову яму. Шанси на компенсацію з держбюджету – примарні. Як грошей не дадуть, пільговикам доведеться ходити пішки. Бо безкоштовно возити транспортники відмовляються.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x