Нагороди і хвилина мовчання

Нагороди і хвилина мовчання

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської ОДА.

В залі філармонії з нагоди 95-ої річниці проголошення Акта Злуки зібрались представники обласної, міської та районної влади, політичних та релігійних організацій, молодь.
– Сьогодні ми маємо можливість для реалізації всього, про що мріяли та за що боролися наші видатні земляки, – звернувся до присутніх перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Івашкевич. – Розбудовувати соборну Україну означає не лише зберегти соборність її земель, а й будувати її разом за участю всіх політичних сил нашого суспільства. У політично-складний і соціально напружений час будівничими України мають стати всі, незалежно від політичних та релігійних переконань. Якщо нам не байдужа доля нашої країни, якщо ми піклуємося про власну долю, долю наших дітей та онуків, ми не маємо морального права сіяти розбрат і ворожнечу. Лише стабільність, злагода і спокій у суспільстві є основою соціально-економічного розвитку. Іншого шляху не існує, бо цей шлях в ім’я найвищої мети – соборної України.

Анатолій Григорович наголосив, що нині, у відповідальний історичний період, ми повинні повною мірою проявити волю до єдності та національної самоповаги, а нас, черкащан, до цього зобов’язує ще й особливий статус земляків Тараса Шевченка та Богдана Хмельницького. У єдності, у прагненні перетворити Україну у високорозвинену європейську державу наша сила.

Голова обласної ради Валерій Черняк поділився власними думками, зазначивши, що нині 95-річчя єднання українських земель ми відзначаємо у досить непростий час. До цієї історичної події ми прагнули та йшли шість століть. І хоч це було нелегко, переборовши усі протистояння, ми побудували нашу Українську державу. Тож сьогодні нам слід об’єднатися, аби зберегти рідну Україну.

У зв’язку з трагічними подіями в столиці України, перший заступник голови ОДА Анатолій Івашкевич закликав присутніх вшанувати хвилиною мовчання пам\’ять загиблих на Майдані Незалежності.
Потім за значний особистий внесок у розвиток української державності, багаторічну сумлінну працю, високу професійну майстерність, вагомі трудові досягнення та з нагоди Дня Соборності і Свободи України жителів Черкаської області відзначили орденами, Почесними грамотами та Почесними званнями.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x