В Черкасах викрадач каналізаційних люків сяде на три з половиною роки

В Черкасах викрадач каналізаційних люків сяде на три з половиною роки

Три роки шість місяців позбавлення волі Придніпровський районний суд м. Черкаси призначив для непрацюючого черкащанина за ряд крадіжок з об\’єктів житлово–комунального господарства та у жителів міста. Про це «Новій Добі» повідомили у прес-службі КП «Черкасиводоканал».

У судовому засіданні представник Водоканалу пояснив, що дійсно 31 липня 2013 року з оглядового колодязя, який знаходиться біля одного з житлових будинків по вул. Тімірязєва була викрадена кришка люку, яка належить комунальному підприємству, залишковою вартістю 330 грн. Щоб придбати новий люк та поновити його підприємству необхідно витратити понад 1700 грн. Саме цю суму суд і постановив стягнути з підсудного на користь «Черкасиводоканалу». За минулий рік Водоканал подав до місцевих судів 8 позовів на громадян, котрі викрадали з каналізаційних та водопровідних колодязів кришки люків в житлових масивах міста та завдали підприємству матеріальних збитків на загальну суму понад 95 тис. грн.

Судами вже розглянуто сім кримінальних справ. Відповідно до винесених вироків, стягнення з винних осіб на користь підприємства становить 85 тис. грн.

Прикро, що зловмисників не зупиняє кримінальна відповідальність і тюремний термін за крадіжки люків. Вони надалі продовжують \”підзаробляти\” на краденому металобрухті копійки, не замислюючись, що своїми діями наражають на небезпеку черкащан, додають роботи комунальникам та завдають значних збитків Водоканалу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x