Старікова: ОДА громили тітушки

Старікова: ОДА громили тітушки

В числі тих хто потрапив до міліції учора після штурму ОДА – мирні мітингувальники. 58 осіб затримано лише через те, що знаходились поруч та намагались зупинити радикалів. В цьому переконані лідери Черкаської опозиції. Про це власний кореспондент «Нової Доби» дізнався щойно під час прес-конференції.

Лідери Черкаської опозиції, серед яких Анатолій Бондаренко, Наталія Старикова та Віталій Ілляшенко впевнені, що штурм Черкаської ОДА – добре спланована акція. Група радикально-налаштованих молодих людей, яка трощила будівлю була добре підготовлена (мала при собі і молотки, піротехніку, тощо). Більшість же присутніх на акції ще на початку штурму відступили на кілька кроків назад назад і не приймали участь у безчинствах.

– За кілька хвилин до початку штурму будівлі правоохоронцями хлопці у масках, які трощили адміністрацію, вийшли з будівлі і зникли у невідомому напрямку. Схоже, що їх попередили, – впевнена Наталія Старікова.

Правоохоронці ж затримали 58 осіб, які або піддались під ефект гніву та натовпу, або просто постраждали через те, що знаходились поруч, або знаходились в середині будівлі та намагались радикалів заспокоїти.
Серед них і оператор сайту «0472» Олег Огілько. Його вдалось звільнити шляхом блокування виїзду із райвідділу начальника. Після втручання захисників з міліції його відпустили, але техніку не віддали.

– За ніч було звільнено близько 16-18 осіб. – каже Віталій Ілляшенко.– Наразі відомо що близько 8-10 осіб опинились таки у числі підозрювальних і їх відвезли в ізолятор.

В опозиції запевняють, що хоча й не засуджують, але й не підтримують те, що сталося учора в Черкасах. Кажуть:«Стільці не винні!» і радять читати класиків, зокрема повість Михайла Коцюбинського \”Fata Morgana\”.

Загалом, за словами опозиціонерів, захоплення будівлі ОДА було в їхніх планах, але вони планували зробити це цивілізовано і без пошкодження майна.

– Мені соромно за розбиті стільці, – сказав Анатолій Бондаренко і додав, що якби лідери черкаської опозиції під час штурму були в Черкасах, вони б не доклали всіх зусиль, аби не допустити пошкодження державного майна.

Наразі черкаська опозиція зібралася на нараду, де планує розробити чіткий план дій по виходу з критичної ситуації. Результати цього обговорення пообіцяли донести до відома громадськості сьогодні увечорі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x